Nyhetsbrev

Under våren och sommaren blev vi uppmanade att planera och lägga kommande utbildningar under hösten av en majoritet av företagen vi besökte. Det fanns helt enkelt ingen möjlighet att skicka anställda på utbildning eftersom verksamheten rullade för fullt, många ggr för fort. Även om det alltid är glädjande att konjunkturen är stark så blir det en utmaning för ett tidsbegränsat projekt att skjuta upp planerade utbildningar. Till vår stora glädje har dock utbildningarna äntligen tagit fart. Till exempel rullar behörighetsutbildningarna hos Cramo på.  Mer info om pågående utbildningar finns på hemsidan.

När ni från företagen anmäler till utbildningar måste ni dock tänka på att vi inte kan bestämma utbildningsstart förrän vi vet att vi fyller en kurs.  Därför är det bra om ni har framförhållning när ni anmäler. När det gäller behörighetsutbildningar behöver vi minst 2 veckors framförhållning. För smalare utbildningar kan det behövas upp till ett par månader. Även om vi har upphandlade ramavtal så kräver ändå varje kursstart planering, lokaler skall bokas, handledare skall finnas tillgängliga osv.

Pågående upphandlingar

Vi har just nu fyra pågående upphandlingar som skickats till ett antal utbildningsföretag och som ligger ute på projektets hemsida.

  • Ledarskapsutbildning
  • Samtalsstöd för likabehandling
  • Arbetsledande kompetens
  • Individuell behörighetsutbildning i MTK för glasbranschen

Om ni sedan tidigare haft kontakt med utbildningsföretag ni varit nöjda med inom dessa eller kanske angränsande områden får ni gärna uppmana dessa att gå in och ta del av våra pågående upphandlingar. Tänk på att vi alltid har krav på kollektivavtal hos alla vi anlitar.

Ni är alltid välkomna att komma med synpunkter på oss, våra upphandlingar eller pågående utbildningar. Maila dessa till enbyggbranschforalla@byggnads.se eller christer.carlsson@byggnads.se

Digitaliseringsseminariet

Torsdag den 15 nov kommer digitaliseringsseminariet gå av stapeln på Skytteholmsvägen 2 i Solna. Vi har ett 40tal anmälda och känner oss förväntansfulla inför seminariet.  Arbetet och planeringen med BIM Alliance har varit mycket spännande. Gå gärna in och kika på BIM Alliance hemsida, där finns otroligt mycket information för den som är nyfiken på byggbranschens digitalisering

 

Nyhetsbrev 9nov 2018 för nedladdning